50 m2 Mondriaan in SFJ gebouw Strijp-S
Home \ Nieuws 10 juni 2011

I.o.v. Park Strijp Beheer / G72 heeft DVS en vergaderkamer opgefrist. G72 zorgt voor de aankleding. De kamer is op de 6e etage van het SFJ-gebouw op Strijp-S. Het is een soort tussenruimte waar vergaderd kan worden. De vraag was om ook een idee voor deze ruimte aan te leveren. Raam- en deurkozijnen waren al rood en een overvloed aan kabelgoten, geel. Juist, bijna een “Mondriaan”. Het werk van Piet Mondriaan waarop de wanden gebaseerd zijn, is “Compositie IV”. Nadat de ruimte volledig is ingericht zullen er nieuwe foto’s gemaakt worden. Dit is een van vijf ruimtes waar DVS een idee mag uitwerken. DVS is daar erg trots op.

Door de hoogte van de kabelgoten was het lastig een whiteboard te plaatsen. Hiervoor zijn de bestaande ramen gebruikt die toch geblindeerd moesten worden. Deze zijn onderdeel van “het schilderij”. De wanden zijn eerst gewit, daarna zijn met watergedragen lak de kleurvlakken gemaakt. De zwarte lijnen zijn van 3mm. geschuimd PVC.

Piet Mondriaan, Composition No. IV, with Red, Blue, and Yellow, 1929, oil on canvas, 52 x 51.5 cm, collection Stedelijk Museum Amsterdam, © 2011 Mondrian/Holtzman Trust, Virginia c/o HCR International USA.